söndag 21 augusti 2011

Visingsö Tornerspel

Lördag förmiddag spenderades med pojkvännen och hans familj på Visingsö Tornerspel. Vi iförda vikingakläder (okej, vikingar hade inte tornerspel, men mannen har bara vikingakläder änsålänge, och det är ju fint om man matchar liiite...), hans lillasyster i en av mina tidigmedeltida klänningar, extrabrorsan i fynd från Visby och Emil, fem år, i nysydd kjortel och kraghätta från natten innan som pojkvännen och jag slängde ihop vid tolv-ett på natten. Mamma och styvdfarsa Pojkvän klädde inte ut sig ;)

Pojkvän trär symaskin medan jag klipper ut kjortel i Karins gamla gardin och pojkvännens gamla lakan. 


Resultatet: Beige (ja, den är beige och inte gul) tolvhundra-isch kjortel i viskosgardin med kantning och kraghätta av lakan. Klockan är runt halv två och vi blev nöjda med resultatet med tanke på förutsättningarna ;) 


Kvalitén på marknaden på Visingsö var klart varierande, men bättre än förra året. en del grejer imponerade klart, medan andra mest gjorde ont i HK-själen (stickade ringbrynjor, magdanskjolar, Indiska-grejer och sådär) medan vi sprang på en del försäljare som vi träffat på Foteviken och som hade riktigt fina grejer med. så det blev en del fyndat/syndat i alla fall.


  • En styck handsmidd yxa (mannens ;) )
  • En vikingakniv med beslag (Också mannens)
  • Två nycklar efter vikingatida fynd som efter lite putsande visade sig vara i brons.
  • Blandade pärlor i glas/ben/horn (riktiga kvinnor har fler än en pärlrad...)
  • Hårspänne i brons /(nu får mitt gamla i tunn plåt köpt för 15 kr på tradera gå i pension...)
  • Trefliksspänne i brons, dock från Foteviken

Snart är det dags för Söderköping med, där står siden och ett bälte åt Andreas högt upp på listan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar