söndag 11 december 2011

Julklappakaos = Grytlappar

Åsså var det jul då ja. Och i år firas den på tre ställen, med två släkter, först min egen dagen innan och på julafton och sedan hos Andreas i Oskarshamn på juldagen. Detta innebär att julklappsbudgeten hade behövt vara ungefär fyra gånger så stor som i vanliga fall (min släkt är liten, hans är STOR), vilket är lite svårt att åstadkomma med en något (extremt väldigt) begränsad studentbudget och på så kort varsel. 

Ångest panikpanik tänker jag och skämtar om att hela släkten helt enkelt får virkade grytlappar. Och sen inser jag att det faktiskt inte var en helt dum idé. Jag har ju massor med garn, och en spiralvirkad grytlapp tar ju bara en kväll framför TV:n. Så i år blir det Hemslöjdat für Alles! även om alla kanske inte får just grytlappar så illustrerar det min poäng... :) 

Förövrigt är gamla frottéhandukar kalas att som mellanlägg när man syr/quiltar grytlappar, det tål, till skillnad från syntetfoder och andra kul grejer man kan använda, maskintvätt på 6o grader utan problem, och smälter inte när man tar ut pepparkakorna ur ugnen....